Vanavond had ik een recept voor gehaktballetjes nodig en belandde op dit recept. Zag er leuk uit, dus aan de slag!
Maar toen ik dit las, "Voeg er geen toeters en bellen (groenten, kruiden, etc. ) aan toe, want dit doet geen recht aan deze verrassend lekkere spaghetti.", dacht ik, "nou, dat gaan we dus even anders doen!".
Aldus, de ingrediënten voor de saus:
ong. 300gr champignonnetjes in stukjes gesneden
2 tomaten in stukjes gesneden
rest volgens recept hierboven
Ingrediënten voor de gehaktballetjes:
gehakt (150gr pp)
1 ei
zeezout, peper
3 tenen knoflook versnipperd
1 sjalotje versnipperd
Italiaanse gemengde kruiden
maggi
tabasco
rozemarijn
Bereiding:
gehaktballetjes en spaghetti: idem
saus:
begonnen met het bakken van de champignons in olijfolie in gietijzeren pan; constant blijven roeren, na minuut of 3-5 rozemarijn erbij en nog even doorroeren, dan vuur uit en deksel erop.
Dan tomaten (in stukjes) erbij en even laten staan.
Vervolgens vuur weer aan en afgewisseld bloem en water, ondertussen blijven roeren. Tomatenpuree erbij en blijven roeren tot alles een gladde mix is. Op laag vuur laten pruttelen, af en toe roeren om aanbranden te voorkomen.
Als de gehaktballetjes volgens het originele recept zijn gebakken, die bij de saus doen.
Spaghetti opscheppen in diep bord en saus met gehaktballetjes eroverheen.
Smullen maar!
Senlin gaf dit recept
3/
5 sterren