Recensies van Pesto-kip
Terug naar Pesto-kipRecensies
-
Dit recept is echt niet goed. De kip smaakt nergens na, ook al had ik hem van wat zout en peper voorzien, wat overigens niet in het recept staat! Het mengsel van witte wijn en kippenbouillon voegde niets toe aan de smaak, maar maakte de kip weeïg. Door de voorgeschreven bereidingswijze verliest de kip alle structuur en ben je soepvlees aan het bereiden. Ik heb het gerecht nog een keer gemaakt en daarbij de adviezen van een professionele kok opgevolgd. Tip: zout en peter de kip voor het aanbraden middelmatig. Maak bij het ‘mengsel’ gebruik van een chardonnay (vooral geen sauvignon) druif. Gebruik verder kippenbouillon die goed op smaak is. Laat de kip vervolgens op minimaal 100 tot 120 graden Celsius geruime tijd garen in de hete lucht oven. De nauwkeurig benodigde tijd moet ik nog achter zien te komen, maar feit is dat de kip veel meer smaak behoudt en de combinatie met de pesto nu wel betekenis krijgt en daar gaat het toch om! Succes ermee ;-)