Allergie informatie: Kip met gekruide rijst en ananas
Terug naar het receptIngrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 grote rode of gewone ui, gesnipperd
- 6 theelepels fijngehakte knoflook
- 4 theelepels fijngeraspte gember
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 theelepel nigellapoeder (gemalen zwart uienzaad)
- 0,5 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- 1 kaneelstokje van 5 cm.
- 6 kardemompeulen, opengesneden en geplet
- 2 kruidnagels
- 300 gram kipfilet, in blokjes van 1 centimeter
- 685 milliliter warme kippenbouillon
- 1 stengel vers citroengras, alleen de onderste 10 centimeter geplet
- 1 theelepel zout
- 350 gram langkorrelige rijst, gewassen en uitgelekt
- 200 gram ananas in blokjes, vers of uit blik
- 2 eetlepels gefrituurde sjalotjes ter garnering
- takjes verse koriander ter garnering
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Witlofsalade met eiersalade
Met witlof en eiersalad uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk - Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Rijstgerechten
- Kip met gekruide rijst en ananas
- Allergieen informatie