Recensies van Hete bliksem
Terug naar Hete bliksemRecensies
-
Hete Bliksem is een streekgerecht zodoende heb je verschillende manier het te bereiden. Waar ik vandaan kom, Achterhoek omgeving Doetinchem, wordt het als volgt gemaakt: Uiteraard Aardappels en zoete (Ster-)appels en 1 zure appel. Deze kook je met een kaneelstokje en 3 kruidnagels. Na het stampen bestrooi je het met Nootmuskaat en roer je er gebakken spekjes doorheen. Welk vlees erbij komt... ach, verseworst, speklappen, gehaktbal wat je maar lekker vindt. Zelf kook ik de aardappels eerst een minuut of tien voor ik de appels erbij doe, dit voorkomt dat het te nat wordt. (dus niet teveel water gebruiken). Succes IrisBezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Lijkt mij gezond/lekker recept voor schoondochter die 8 maanden zwanger is en mij vroeg om stamppot zoete appeltjes voor haar te bereiden.Puck gaf dit recept 5/5 sterren