Recensies van Babi rica rica
Terug naar Babi rica ricaRecensies
-
Het is een geweldig land Jacco, met een super keuken. Onze jongste dochter is er geboren. Hoop nog veel Indisch te koken en te leren van allerlei kruiden en gerechten.
-
Voor de meeste mensen in Nederland vinden de indoneschse keuken te scherp van kruiden. Hier voor vermeld ik in mijn recepten dat men de zaden en zaadlijsten moet verwijderen. Hierdoor word het geheel minder scherp van smaak. Ik zelf doe er vaak meer pepers met zaden en zaadlijsten in omdat ik er aan gewend ben om pittig te eten. Als je vaak pittige gerechten eet kan je hier beter tegen.
-
Het kneuzen van de sereh stengel doe ik altijd met de vijzel. Licht stampen over de hele lengte van de stengel. De interesse in Indonesië is niet geheel onbekend voor veel Nederlanders. Mijn vader ging er heen tijdens de oorlog en heeft mijn moeder daar leren kennen. Hij is in de begin jaren 60 weer naar Nederland gekomen en vandaar dat ik nu hier ben. Een deel van de familie woont nog in de binnenlanden van Sumatra in de bush. Hier leeft men echt nog in harmonie met de natuur dit is een mooie ervaring om daar te mogen komen.