Allergie informatie: Gammon eglazuurd met Brandy en cola
Terug naar het receptIngrediënten
- voor de gammon:
- 2,5 kg gammon (ham) zonder been
- 330 milliliter ginger ale
- 330 milliliter bier (liefst normale)
- 2 hele steranijs
- 3 laurierblaadjes
- 1 ui, geschild en in vieren
- 1 kaneelstokje
- klein beetje geraspte nootmuskaat
- 15 milliliter (1 eetlepel) witte peperkorrels
- voor het glazuur:
- 330 milliliter cola (liefst coca cola)
- 20 milliliter (ongeveer 4 eetlepels) dijon mosterd
- 5 milliliter (1 eetlepel) Engelse mosterdpoeder
- 100 milliliter bruine suiker
- 15 milliliter (1 eetlepel) citroensap
- 30 milliliter (2 eetlepels) brandy, liefst een oude
- aardig wat kruidnagels
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Gammon eglazuurd met brandy en cola
- Allergieen informatie