Recensies van Indische hachee
Terug naar Indische hacheeRecensies
-
Hoi Henny Even een mis verstand uit de weg helpen Hachee is van oorsprong een Europees gerecht dat in Nederland veelvuldig gegeten word Indisch eten is vaak een Nederlands gerecht aangevuld met kruiden uit de Nederlandse koloniën Het is ook aangepast aan de smaak van Nederlanders En stamt vaak uit de tijd (tot 1962) dat de koloniën nog in Nederlands bezit waren Enkele voorbeelden van Indisch eten: Indische hachee Indische aardappelkroketjes Indonesische gehaktballetjes Immigranten die voor en rond 1962 uit Nederlands koloniën kwamen hadden in Nederland een beperkt aanbod van kruiden en groente uit het land van herkomst Men is toen gerechten gaan ontwikkelen met goederen die in Nederland beschikbaar waren onder ne noemer Indische recepten Veel mensen denken dat je dit soort gerechten in Indonesië kan eten Ik kan je garanderen dat dit niet zo is Ook worden er recepten zo gemaakt dat Nederlanders dit kunnen eten Gerechten uit Indonesië zijn vaak heet en schep gekruid van smaak en moet je leren eten Omdat de gemiddelde Nederlander niet regelmatig dit soort gerechten eet zal hij/zij er nooit aan wennen Mede hierdoor zijn in Indische gerechten aan gepast naar de smaak beleving die Nederlanders aan kunnen In restaurants die Indische gerechten serveren is dit heel goed merkbaar dat de scherpe kanten van de gerechten zijn gehaald en is aangepast aan de smaak beleving van de gemiddelde bezoeker Hierdoor smaakt het gerecht niet minder lekker hoor ! M.v.g. Jacko