Allergie informatie: Spaanse gehaktballetjes (Albóndigas al Jerez)
Terug naar het receptIngrediënten
- 500 gram gehakt van varkensvlees, kalfsvlees of een mengeling van beide
- 200 gram bacon, klein gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 4 eetlepels bloem
- 1 klein bosje gehakte peterselie
- 1 ei
- olijfolie of een andere olie om in te bakken
- 300 gram tomatenpulp uit blik
- 6 eetlepels droge sherry (natuurlijk het liefst uit Jerez!)
- 1 bekertje room van circa 175 milliliter
- zout naar smaak
- cayennepeper naar smaak
Meer Recepten
- Gehaktballetjes in tomatensaus
Met gehakt, tomatenpuree en basilicum uit Nederland
2 porties - 25 minuten
Snacks - jazzlyn - Meloensalade met bite
Met galiameloen, spek en spaanse peper uit Nederland
4 porties - 10 minuten
Salades - azuro - Olijven in pittige knoflookmarinade
Met olijven, knoflook en laurier uit Albanie
4 porties - 10 minuten
Bijgerechten - marloesstr - Thaise mosselen
Met mosselen, spaanse peper en currypasta uit Nederland
4 porties - 10 minuten
Vis en schaaldieren - spikey1 - Wild-saus
Met wildbouillon, rode port en sinaasappelsap uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Sauzen en marinades - lucyvader
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Spaanse gehaktballetjes (albóndigas al jerez)
- Allergieen informatie