Allergie informatie: Moussaka (traditionele Griekse lunchschotel)
Terug naar het receptIngrediënten
- 6 middelgrote aardappelen
- 2 middelgrote aubergines
- 1 citroen
- 1 a 2 deciliter olijfolie
- 100 gram pittige geraspte belegen kaas
- 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
- voor de gehaktsaus:
- 750 gram lamsgehakt
- 6 middelgrote uien, in de lengte in partjes gesneden
- 4 dikke teentjes knoflook, kleingesneden of uitgeperst
- paar eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 verkruimeld gedroogd rood chilipepertje
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1,5 deciliter droge witte wijn
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 theelepel gedroogde thijm of een klein bosje verse
- 2 eetlepels gedroogde oregano of een grote bos verse
- 0,25 bouillonblokje
- zout
- peper naar smaak.
- voor de veredelde bechamelsaus:
- 60 gram boter
- ongeveer 80 gram bloem
- een halve tot een liter melk
- 50 gram geraspte kaas
- 3 eierdooiers (van eiwitten kan je schuimpjes maken bijvoorbeeld)
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- 0,25 bouillonblokje
Meer Recepten
- Gamba's op Griekse wijze
Met gamba, wortel, paprika uit Griekenland
4 porties - 1 uur en 15 minuten
Vis en schaaldieren - leslie - Griekse kip met aardappeltjes
Met kipfilets, aardappelen, uien uit Griekenland
4 porties - 2 uur
Ovenschotels - vivien - Ovenschotel met aardappelen en spitskool
Met aardappels, spitskool en rundergehakt uit Nederland
4 porties - 35 minuten
Ovenschotels - bettyvandijk - Griekse salade
Met tomaten, komkommer en feta uit Nederland
4 porties - 15 minuten
Salades - Sammellink - Griekse spiesen
Met varkensfiletlapjes, aardappelschijfjes en komkommer uit Griekenland
4 porties - 45 minuten
BBQ - peterstam
- Home
- Recept
- Lunchgerechten
- Moussaka (traditionele griekse lunchschotel)
- Allergieen informatie