Allergie informatie: Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis
Terug naar het receptIngrediënten
- garnalenvulling:
- 8 middelgrote pijlstaartinktvissen (ca 10-12 centimeter lang)
- 1 sneetje wit brood (1 dag oud)
- 3 eetlepels slagroom
- 20 gepelde gamba's of tijgergarnalen (wild catch)
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 3 eetlepels bladpeterselie
- 1 limoen
- marinade:
- 1 theelepel mosterd
- 1 limoen
- 3 eetlepels droge witte wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- gemalen korianderzaadjes
- jus van rode wijn en inktvisinkt:
- 0,5 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 0,5 venkel
- 125 gram wortel
- 200 milliliter rode wijn
- 150 milliliter rode port
- 8 saffraandraadjes
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- 200 milliliter gevogelte bouillon
- 500 gram ongezouten roomboter
- 1 theelepel inktvisinkt
- dragonmayonaise:
- 2 eierdooiers
- 1 theelepel groene kruidenmosterd
- 3 eetlepels dragonazijn
- 2 eetlepels gembersiroop
- 100 milliliter groentebouillon
- 10 gram bladpeterselieblaadjes (1 kleine bos)
- 25 gram dragonblaadjes (1 grote bos)
- 350 milliliter druivenpitolie
- citroen of limoensap
- zout
- versgemalen peper
- Inktvis in tempura:
- 4 middelgrote schoongemaakte pijlstaartinktvissen (ca 10-12 centimeter lang)
- 100 gram tempurabloem
- 150 milliliter ijskoud koolzuurhoudend water
- 2 eetlepels plantaardige olie
- en verder:
- 200 gram wilde spinazie
Meer Recepten
- Gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes
Met kipfilet, zongedroogde tomaatjes en olijfolie uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - lucyvader - Gevulde kipfilet met tomatentapenade en katenspek
Met kipfilet, tomatentapenade en katenspek uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Gevogelte - lucyvader - Gevulde Turkse groenten
Met aubergines, tomaten, ui uit Turkije
4 porties - 55 minuten
Groentegerechten - robancona - Gevulde Kabeljauwmoten op de BBQ
Met kabeljauw, ontbijtspek en tomaten uit Nederland
4 porties - 30 minuten
BBQ - tobkok - Gevulde courgette met gehakt en knoflook
Met gehakt, oregano en ui uit Nederland
4 porties - 45 minuten
Bijgerechten - margret
- Home
- Recept
- Speciale gelegenheden
- Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis
- Allergieen informatie