Allergie informatie: Kroatische oliebollen
Terug naar het receptIngrediënten
- 4 deciliter volle yoghurt (eventueel ietsje meer)
- 600 gram gezeefde bloem
- 2 zakjes gezeefde bakpoeder
- 100 gram suiker
- 4 zakjes vanillesuiker
- 1 theelepel zout, afgestreken
- 5 eieren (splitsen eiwitten heel stijf kloppen)
- voor de vulling:
- 1 schep citroenrasp
- 200 gram gewelde krenten
- eventueel 1 à 2 doosjes sukade/bigarraux (anders wat meer krenten)
- 2 appels (grof geraspte)
- eventueel schroefdop rum, cognac of likeur
- om in te bakken:
- olie
- frituurpan
Meer Recepten
- Oliebollen met abrikoos en noten
Met oliebollenmix, abrikozen en gemengde noten uit Nederland
4 porties - 1 uur en 5 minuten
Oud en nieuw - sacha - Oliebollen met appel
Met oliebollenmix, rozijnen en appel uit Nederland
1 portie - 45 minuten
Oud en nieuw - bettyvandijk - Brodetto (Kroatische vissoep)
Met koolvisfilet, tomaat en zeevruchtencocktail uit Kroatie
4 porties - 25 minuten
Maaltijdsoepen - duikplek - Oliebollen
Met tarwebloem, gist en water uit Nederland
4 porties - 1 uur
Oud en nieuw - peterstam - Oliebollen van mijn grootvader
Met bloem, krenten en rozijnen uit Nederland
6 porties - 3 uur
Oud en nieuw - ddetmar
- Home
- Recept
- Speciale gelegenheden
- Kroatische oliebollen
- Allergieen informatie