Allergie informatie: Peter's Plukbrood
Terug naar het receptIngrediënten
- ten behoeve van deeg:
- 1 ei
- 500 gram bloem
- 0,5 theelepel zout
- 75 gram poedersuiker
- 50 gram zachte boter (licht smelten)
- 1 theelepel instantgist
- 250 milliliter melk
- ten behoeve van de vulling:
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 115 gram rozijnen
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels krenten
- 3 theelepels (eventueel) sukade
- 200 gram (eventueel) stukjes gedroogde appel
- 150 gram (eventueel) stukjes gedroogde pruim
- 0,5 theelepel vijfkruidenpoeder of alleen vleugje kruidnagel
- 1 theelepel kaneel
- ten behoeve van glazuur:
- 50 gram poedersuiker
- 1 eetlepel stroop
- 4 eetlepels water
- Home
- Recept
- Taart en gebak
- Peter's plukbrood
- Allergieen informatie