Grillen

Grillen is de populaire naam voor grilleren. Grillen is het bereiden van vlees of groente zonder toevoeging van vet op een rooster van een grillpan, een contactgrill, barbecue of onder een grill in de oven. Het vlees , de vis of groente krijgt bij deze bereiding een knapperige bruine korst en een typische grillsmaak. Bij de bereiding is weinig vet nodig.

Je kunt vlees, vis, groente, fruit en zelfs aardappelen grillen. Verwarm de grill, barbecue of oven op grillstand voordat je de voedingsmiddelen ermee bereidt. Je hoeft (in principe) geen olie of vet toe te voegen en als je dat wilt, sprenkel het dan over het product. Als je vlees of groente aan de grill blijft plakken, heb dan geduld. Keer het pas om als het van de grill loslaat.

Lees ook

  • Roken
    Voedsel roken is een kooktechniek die onze voorouders al deden. Vroeger werd dit vooral gedaan om voedsel langer houdbaar te maken. Tegenwoordig wordt voedsel op deze man
  • Marineren
    Marineren is een kooktechniek waarbij je voedingsmiddelen in een mengsel van (zure) vloeistoffen en kruiden legt om er een extra smaak aan te geven en het product malser
  • Barderen
    Barderen is een kooktechniek waarbij voedingsmiddelen worden omwikkeld met spek om uitdroging tijdens het bereiden te voorkomen.