Gebakken sliptong met kruiden-citroenboter
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Rasp
Bereidingswijze
- Boen de schoon, rasp de gele schil eraf en knijp het sap van 1 citroen uit.
- Meng de rasp en het sap in een kom met 100 gram , de en de kruiden en het .
- Roer de , de en het erdoor en meng goed.
Verwarm de grill van de oven voor. - Verhit 30 gram in een koekenpan.
- Bestrooi de sliptongen met zout en peper en bak ze 3 minuten aan elke kant.
leg ze op de bakplaat en verdeel er de kruiden-citroenboter erover.
Bak de sliptongen 2-3 minuten onder de hete grill totdat de boter erover smelt.
Verhit de overgebleven in een ruime pan en stoof de 2 minuten. - Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de stoofsla met de sliptong en garneer met de bosui.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 217 kcal | 10% | 868 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 8 g. | 42% | 32 g. |
Waarvan onverzadigd | 4 g. | 15% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 31% | 4 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 24 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |