Gemarineerde kipkluifjes (zoet/pittig)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en snipper deze fijn.
    Maak de gemberwortel schoon en rasp deze fijn
    Neem een flinke schaal en doe daar de ingrediënten in voor de marinade.
    Meng dit goed door elkaar en proef even.
    Doe dan de kippenvleugels er in en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade.
    Dek dit af met plastic afdekfolie en zet ze een paar uur, liefst een nachtje weg in de koelkast.
    Warm nu de oven voor op 200 graden celsius.
    Leg ze goed verspreid op een bakplaat en smeer er nog wat marinade op.
    Zet ze nu 30-40 minuten in de oven en laat ze garen.
    Na 20 minuten even omdraaien.
    De marinade gaat wat karamelliseren en de huid wordt bruin en krokant.
    Meet een kerntemperatuur van 70°C.
    Absoluut niet te lang want anders worden ze droog.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
179 kcal
8%716 kcal
Vetten
18 g.
25%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemarineerde kipkluifjes (zoet/pittig)