Geroosterd varkensvlees
- Herkomst Suriname
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Jurie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Oven
Bereidingswijze
- Maak een marinade door de knofloook fijn te hakken en te mengen met de overige ingrediënten (allemaal verkrijgbaar in de supermarkt).
Snijd het vlees op de spekkant een paar keer diagonaal in.
Bestrooi met en leg in de marinade, zodat het vlees helemaal onder staat.
Een hele nacht is het lekkerste, maar een uurtje of zes kan ook.
Verwarm de oven op 225 graden celsius.
Haal het vlees uit de marinade. - Leg met de spekkant naar boven op een rooster in een braadslee en zet in de oven.
Verlaag na 20 minuten de temperatuur naar 160 graden celsius en braad nog eens 50 minuten.
Bedruip af en toe met de marinade.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Chinees geroosterd varkensvlees420m
-
Recept
Vijfkruiden geroosterd varkensvlees44u
-
Recept
Babi pangang - gemarineerd varkensvlees41u30m
-
Recept
Babi pangang (zoetzuur varkensvlees met gember)445m
-
Recept
Varkensvlees in zoetzure saus445m
-
Recept
Varkensvlees in pittig zoete ketjapsaus450m
Variaties op Geroosterd varkensvlees
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vijfkruiden geroosterd varkensvlees | 1 | Vlees |
Chinees geroosterd varkensvlees | 1 | Vlees |
Koud gemarineerd en geroosterd varkensvlees | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 19 kcal | 0% | 76 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |