Sate

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Bereiden saté:
    Het vlees wassen in heet water en eventueel ook met citroen en goed uit laten lekken.
  2. Het vlees in stukjes van maximaal 3 cm snijden en aan saté stokjes rijgen.
  3. Zorg ervoor dat het vlees niet te dicht op elkaar geregen wordt.
  4. Vervolgens het vlees met de inlegkruiden circa 30 minuten laten marineren.
  5. Rooster het vlees vervolgens op de barbecue.
  6. Bij het opdienen garneren met fijngesneden verse selderij.

    Bereiden satésaus:
    Voor het bereiden van de pindasaus breng je 125 ml water aan de kook.
  7. Doe 150 gram pindasaus erbij en laat ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren doorkoken op een zachte vlam.
  8. De pindasaus is klaar als de saus dik en stroperig is.
25
25
25

Variaties op Sate

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sate
VariatieAantalGang
Satésaus10Sauzen en marinades
Saté8Vlees
Sate saus8Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Sate heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het slechtste recept wat ik ben tegen gekomen.
Spinnetje 13 april 2017

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
152 kcal
7%304 kcal
Vetten
5 g.
7%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sate