Tonijnsteaks
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tonijn recepten
- Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Rasp
Bereidingswijze
- Boen de schoon en rasp de oranje schil eraf.
- Meng in een kommetje 1½ eetlepel olie met 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil en de en bestrijk de met dit mengsel.
- Laat de steaks ca. 5 minuten liggen.
- Kook de in ruim kokend water met wat zout in 5-7 minuten beetgaar.
- Voeg na ca. 2 minuten de toe.
- Spoel de en broccoli in een vergiet af met koud stromend water en laat de groenten goed uitlekken.
- Snij de bladeren van de in repen van 3 cm breed.
- Verwarm intussen een grillpan op hoog vuur tot deze gloeiend heet is.
- Rooster de in de grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, ze mogen van binnen nog rosé zijn.
- Pers de uit en klop in een kom een dressing van het sap, 2½ eetlepels olie, de rest van de sinaasappelrasp, peper en zout naar smaak.
- Schep de , broccoli, en er luchtig door.
- Verdeel de salade over 4 diepe borden.
- Leg de op de salade.
- Serveer er stokbrood bij.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tonijnsteaks
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gegrilde tonijnsteaks | 1 | Vis en schaaldieren |
Tonijnsteaks op de grill | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 66 kcal | 3% | 264 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |