Abon-Abon

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Keukenpapier
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. Het vlees in ruim water op laag vuur zeer gaar en zacht koken.
  2. Uit de bouillon halen en af laten koelen.
  3. Daarna het vlees met 2 vorken in rafels uit elkaar trekken.
  4. Alle ingredienten in wat olie licht fruiten en daarna de vleesrafels toevoegen. 10 minuten zachtjes bakken onder voortdurend koken.
  5. Nu het vlees overdoen in een platte vuurvaste schaal en op 100 graden Celcius onder regelmatig omscheppen 2 uur in de oven laten drogen.
  6. Daarna uit laten lekken op keukenpapier.
  7. Een lekker bijgerecht bij de nasi goreng.
  8. In een afgesloten pot is abon-abon enige maanden houdbaar in de koelkast.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Abon-Abon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Abon-Abon
VariatieAantalGang
Abon-Abon Ajam2Bijgerechten
Abon-Abon 21Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%760 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Abon-Abon