Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Broodsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fruit de ui, de kruidnagels en het laurierblaadje 10 minuten in de boter op laag vuur. Schenk de melk en de room erbij. Scheur de sneden brood in stukjes en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder de kruidnagels en het laurierblaadje, breng op smaak met zout en peper en roer de mosterd erdoor. Is de saus wat aan de dikke kant? Roer er dan nog wat melk toe. Laat zachtjes koken onder regelmatig roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft. Zelf vind ik het lekker om er vlak voor serveren een paar kappertjes door te roeren, maar dat is niet origineel. Officieel hoort er ook geen room door maar moet het alleen melk zijn. Ik vind voor de smaak room erg lekker erdoor.

Serveersuggesties

Deze saus wordt in de kersttijd geserveerd met gebraden wildvogels, kalkoen of gans. Zelf vind ik het ook lekker bij gebraden kip.

Allergenen Informatie

Voor dit broodsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven