Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Daslookpesto recept
Daslookpesto recept

Daslookpesto


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Was en droog de daslookblaadjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudkleurig en laat ze uitdampen.
Snij de daslookblaadjes in grove stukken en doe ze in een mengkom van een foodprocessor of blender.
Voeg de geraspte kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en schenk de olijfolie erbij.
Meng in de machine tot een egale massa.
Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel 1 of 2 eetlepels warm water toe als de pesto te dik lijkt.

Serveersuggesties

Daslook groeit in het wild maar is in Nederland en BelgiŽ een beschermde plant.Daslook heeft frÍle bolronde witte bloempjes. De bladeren hebben een smaak die tussen ui en knoflook in zit. Diegene bij wie de plant in de tuin groeit , kan de mooie lancetvormige bladeren oogsten en er een verrukkelijke pesto van maken.

Allergenen Informatie

Voor dit daslookpesto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven