knolselderijkoekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd met een flink mes onder- en bovenkant van de knol en schil hem dik.
  2. Snijd in dikke plakken en rasp die op een grove schaaf.
  3. Het resultaat moet een berg selderijsliertjes zijn.
  4. Pel de en rasp die ook.
  5. Vermeng met selderij, kerrie, peper, zout en losgeklopt .
  6. Voeg nu op gevoel zoveel gezeefde toe, dat een licht vochtig beslag ontstaat.
  7. Vorm koekjes met een doorsnee van 6 centimeter tussen de handpalmen.
  8. Smelt de in een grote koekenpan en bak de selderijkoekjes op een rustig vuur goudbruin en knapperig aan de randen.
  9. Druk ze tijdens het bakken een beetje plat met een pannenkoekenmes.
  10. Bak in meerdere porties.
  11. Serveer de koekjes warm.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

knolselderijkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik voeg soms nog wat rozijntjes, pompoenpitten en oude, geraspte kaas toe. Ze worden er niet gezonder van, maar wel lekker. :-))
Jet 19 oktober 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
110 kcal
5%660 kcal
Vetten
14 g.
21%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor knolselderijkoekjes