Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Yakitori-kipspiesjes recept
Yakitori-kipspiesjes recept

Yakitori-kipspiesjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilets in stukken van 3 cm.
Halveer de shiitake en snijd de lente-uitjes in stukken van 3 cm. leg de satÚstokjes 10 minuten in koud water.
Rijg aan elk stokje 3 stukjes kip, afgewisseld met een halve shiitake en een stukje lente-ui. Zet de spiesjes in een hoge beker en schenk er de marinade bij.
Laat minstens 30 minuten marineren.
Maak een barbecuevuurtje of gebruik een tafelgrill, grill van de oven of een grillpan. Rooster de spiesjes per kant ca. 4 minuten mooi bruin en gaar.
Knip de bieslook fijn en snijd de limoen in vieren.
Leg het groenteblad op een schaal en schik de spiesjes erop.
Bestrooi ze met sesamzaad en bieslook en leg de limoenparten erbij. Serveer met de kroepoek.

Serveersuggesties

Lekker met nasi-goreng.

Allergenen Informatie

Voor dit yakitori-kipspiesjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven