Eierballen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. 4 hard koken.
  2. grof snijden met de eiersnijder (2x).
  3. In steelpan de smelten (niet bruinen).
  4. Direct als het bruisen is afgelopen de toevoegen met garde.
  5. Blijven roeren op de gaspit, daarna een grote hoeveelheid van de hete bouillon toevoegen.
  6. Blijven roeren op gaspit tot het weer glad is.
  7. Dan de rest van boulion toevoegen.
  8. Pan van vuur nemen.
  9. Op smaak brengen met kruiden en .
  10. aan reepjes snijden.
  11. Samen met de grof gesneden aan de ragout toevoegen.
  12. Even erdoor mengen met houten lepel.
  13. laten afkoelen in een vlakke schaal.
  14. in een bord leggen.
  15. Eiwitten loskloppen op een bord.
  16. Met een (ijs)lepel de juiste hoeveelheid koude ragout opscheppen (80 gram).
  17. Met natte handen tot een bal vormen en in de leggen.
  18. Door de rollen, na elkaar door het eiwit halen en weer door de rollen.
  19. Weer laten opstijven (of invriezen voor een later tijdstip).
  20. Frituur olie naar 180ºC.
  21. verwarmen en de eierballen (niet teveel tegelijk) 4 minuten bakken.
  22. Heet serveren, met mosterd en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokje en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • bouillonblokje, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
101 kcal
5%1010 kcal
Vetten
4 g.
6%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%110 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Eierballen