Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Garnalenpasteitjes recept
Garnalenpasteitjes recept

Garnalenpasteitjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen tot 220 C. Het deeg uitrollen tot 1 cm dikte. Met uitsteekvorm of een glas, 4 cirkels uitsteken van zo'n 6 cm diameter. 2 van deze cirkels op een natgemaakte bakplaat leggen. De andere twee met een kleinere uitsteekvorm of glas het midden uitsteken. De verkregen buitenringen met water bevochtigen en op de cirkels op de bakplaat leggen. De uitgestoken kleinere cirkels er terug in; dit worden de dekseltjes. Aan de buitenzijde bestrijken met geklopt ei en af bakken in de warme oven. Neem na het bakken de dekseltjes uit het midden en haal onmiddellijk het kruim uit de pasteitjes. Houd ze warm in de uitgedoofde oven tot de vulling is bereid. Een witte roux maken met de boter en de bloem. De melk erdoor kloppen met een garde tot een gladde saus. Op smaak brengen met een snuifje zout en even laten inkoken. Van het vuur nemen en de kaas erdoor roeren. De garnalen onder roeren. De pasteitjes vullen met de bereiding, dekseltje erop en onmiddellijk opdienen.

Allergenen Informatie

Voor dit garnalenpasteitjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven