Kaaszoutjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met het meel en de kaas in een kom en voeg het , en wat toe.
    Smeer de bakplaat dun in met .
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  3. Roer met een mes in de kom en schenk daar langzaam de in en zoveel koud water tot de inhoud van de kom tot een soepel deeg is te kneden.
  4. Proef het deeg en maak het met nog wat of pikant van smaak.
  5. Leg het papier glad op het aanrecht.
  6. Rol de deegbal op het papier uit tot een rechthoekige lap van 6 cm dikte.
  7. Neem het papier bij de punten op en leg het met de deeglap naar beneden op de bakplaat.
  8. Trek het papier van de deeglap af en snijd het deeg met het raderwiel of een mes in vierkantjes van 2,5 bij 2,5 cm.
  9. Schuif de bakplaat even boven het midden in de oven.
  10. Neem de plaat uit de oven als het deeg gaar en goudgeel is geworden.
  11. Laat de koekjes afkoelen en breek ze van elkaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • patentbloem en volkorenmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in selderijzout
  • parmezaanse kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%1589 kcal
Vetten
16 g.
22%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kaaszoutjes