Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wilde paddestoelenpaté op toast recept
Wilde paddestoelenpaté op toast recept

Wilde paddestoelenpaté op toast


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de paddestoelen 2 uur in een kom met 2,5 deciliter heet, niet kokend, water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en bewaar 2 eetlepels van het vocht. Gooi stukjes paddestoel die nog taai en houtachtig zijn weg. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze in 5 minuten bruin. Doe de knoflook erbij en bak deze in 1 minuut mee. Voeg de paddestoelen en het bewaarde vocht toe en bak alles al roerend in 6.5 minuten. Giet de cognac erbij en bak het geheel nog 2 minuten tot het vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en laat de inhoud 10 minuten afkoelen. Schep het afgekoelde paddestoelenmengsel in een keukenmachine, voeg de room, tijm, gemalen jeneverbessen, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper toe en pureer alles in 4- 5 minuten fijn. Schep de paté in een kom en zet hem tenminste 3 uur afgedekt in de koelkast. Schep op elk toastje 1 theelepel paté, schep er 1/2 theelepel creme fraiche op en garneer met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wilde paddestoelenpaté op toast recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven