Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappelpuree op z'n mediterraans recept
Aardappelpuree op z'n mediterraans recept

Aardappelpuree op z'n mediterraans


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 175 a 180 graden C. Aardappels schillen en in grote stukken snijden. Doe een heel klein beetje margarine of olie in een koekenpannetje. Doe hierin de ui- en paprikasnippers en pers de teentjes knoflook hierover uit. Fruit dit geheel eventjes. Ondertussen de aardappels koken en daarna direkt pureren. Roer door de puree: het uimengsel, de geprakte fetablokjes naar smaak, het losgeklopt ei, de pesto, olijven en bosui. Zout en peper naar smaak erbij en eventueel sambal of sweet chilisaus. Even proeven en indien nodig nog wat feta of pesto enz. naar eigen smaak toevoegen. Vet een niet te diepe ovenschaal licht in met margarine en doe hierin het pureemengsel. Bestrooi het geheel met paneermeel en eventueel wat geraspte kaas. Leg hier en daar een klontje boter of margarine en zet de schaal in de oven ongeveer op 175 a 180 graden C. tot de bovenkant mooi gebruind is en de puree heet is.

Serveersuggesties

Daar ik geen geraspte kaas, maar wel fetablokjes in huis had, heb ik de laatste hiervoor gebruikt. We vonden het erg lekker. Heb je restjes vlees over, roer dit dan door het gerecht voordat je dit in de oven schuift. Dit gerecht is heel makkelijk te verminderen/vermeerderen daar het van tevoren te proeven is en je zelf kunt bepalen hoeveel je van elk ingrediŽnt naar eigen smaak kunt toevoegen. Zelf vind ik dat de smaken het beste uitkomen als je de puree in een lage ovenschotel plaatst. Ook is het dan ook sneller klaar. Experimenteer ook maar met bijvoorbeeld stukjes appel erin of nootjes. Je kunt ook aardappelkoekjes van bakken. Neem dan 2 eieren in plaats van 1. Maak ballen van de puree, druk ze plat tot hamburgers, wentel ze door bloem of paneermeel en bak ze heel voorzichtig in hete olie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappelpuree op z'n mediterraans recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven