Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chinese kool op z'n Hollands recept
Chinese kool op z'n Hollands recept

Chinese kool op z'n Hollands


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de Chinese kool schoon en verwijder (evt) de buitenste bladeren en de onderkant van de kool, snij in de kool in 4 parten en verwijder de witte harde kern, snij de kool nu in dunne reepjes.

Schenk een laagje water in een pan en voeg de kool toe met wat zout.
Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Kook de kool met het deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar. Giet deze af in een vergiet.

Vervolgens maak ik in de zelfde pan nu de witte saus:
Smelt de boter in een pan (op het moment dat deze net gesmolten is) roer ik met een garde de bloem erbij, vervolgens komt de room of de melk bij de bloem, (Ik schenk onder voortdurend roeren steeds scheutje voor scheutje de melk erbij (de pan heel laag vuur). Ik blijf melk toevoegen tot het mengsel glad gebonden is.
Ik laat ongeveer 2 minuutjes de saus zachtjes koken en breng ondertussen deze op smaak met ruim peper (ongeveer drie keer van wat je normaal zou denken), ruim nootmuskaat en Maggi (blijf proeven, want door het indrogen van de witte saus, (dan weer verdunnen met melk) word de smaak minder!

Mijn GEHEIM: Maggi!
Maggi verkleurt de saus wel een beetje, maar ik vind dat dit juist een ouderwetse draai geeft!

Schep nu de kool door de warme saus en serveer deze met aardappels en een heerlijk stukje vlees bv kotelet / hamlap / braadworst.
Dan als laatste een heerlijke schep saus van het vlees over je aardappels.

Smakelijk eten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit chinese kool op z'n hollands recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven