Pommes frites

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De juiste aardappel:
  2. Koop redelijke grote .
  3. Schil de aardappelen dun en snijd hiervan dunne friet.
  4. Het makkelijkst gaat dat met de frietsnijder.
  5. Was de friet in ruim water.
  6. Droog de aardappelen in een schone theedoek.
  7. De juiste olie:
  8. De arachide-olie (olie uit noten) is een zeer goede frituurolie en ook geschikt voor het roerbakken.
  9. Friet heeft een dubbel bakproces nodig om tot zijn recht te komen.
  10. Het bakken:
  11. Het is van groot belang dat de olie niet te snel afkoelt.
  12. Dus kan een grote hoeveelheid frieten NOOIT in één keer gebakken worden.
  13. Hoe verder de olie van de juiste temperatuur af is hoe vetter de friet.
  14. Dus... 1e ronde:
  15. De olie verwarmen tot 160° Celcius.
  16. In niet te grote hoeveelheden de frieten voorbakken totdat ze licht aan de rand beginnen te kleuren.
  17. Schep de frieten in het vergiet en laat ze afkoelen. 2e ronde:
  18. De olie verwarmen tot 190° Celcius.
  19. In kleine porties de frieten mooi goudbruin afbakken.
  20. Schep de frieten in een schaal met drie lagen keukenpapier.
  21. Strooi wat over de aardappelen en serveer direct.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
25 kcal
1%100 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pommes frites