Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pommes frites recept
Pommes frites recept

Pommes frites


Ingrediënten


Bereidingswijze


De juiste aardappel: Koop redelijke grote bintjes. Schil de aardappelen dun en snijd hiervan dunne friet. Het makkelijkst gaat dat met de frietsnijder. Was de friet in ruim water. Droog de aardappelen in een schone theedoek. De juiste olie: De arachide-olie (olie uit noten) is een zeer goede frituurolie en ook geschikt voor het roerbakken. Friet heeft een dubbel bakproces nodig om tot zijn recht te komen. Het bakken: Het is van groot belang dat de olie niet te snel afkoelt. Dus kan een grote hoeveelheid frieten NOOIT in één keer gebakken worden. Hoe verder de olie van de juiste temperatuur af is hoe vetter de friet. Dus... 1e ronde: De olie verwarmen tot 160° Celcius. In niet te grote hoeveelheden de frieten voorbakken totdat ze licht aan de rand beginnen te kleuren. Schep de frieten in het vergiet en laat ze afkoelen. 2e ronde: De olie verwarmen tot 190° Celcius. In kleine porties de frieten mooi goudbruin afbakken. Schep de frieten in een schaal met drie lagen keukenpapier. Strooi wat zout over de aardappelen en serveer direct.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pommes frites recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven