Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ajam pangang bbq of oven


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deze heerlijke pittige zoete kip kan zowel in de oven als op de barbecue worden klaargemaakt. Maak de kip schoon, maar ontvel het niet en snijd deze in stukken. Gebruik ook de kippelevertjes! Grill de kipstukken in de braadslee ongeveer 20 minuten in de oven of op de barbecue. Maak de rode lomboks (Spaanse pepers) fijn in de keukenmachine of vijzel. Fruit heel licht de knoflook en rode lomboks in 1 eetlepel olie aan. Voeg de stukken gegrilde kip toe en meng deze met de knoflook en rode lomboks. Voeg dan het sap van een halve citroen, scheutje sojasaus en de ketjap manis toe. Laat het geheel nog zo'n 5 minuten smoren. Voeg de suiker toe en laat het inkoken. Bereiding in de oven:
Leg de stukken kip in de bakslede en overgiet het met de marinade. Laat nog 20 minuten grillen tot er een krokant velletje ontstaat. Bereiding op de barbecue: Smeer de stukken kip in met de marinade en rooster het op de barbecue. Bij het roosteren en omkeren van de kip af en toe insmeren met de marinade. Selamat Makan! Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Lekker bij de Indische rijsttafel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ajam pangang bbq of oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven