Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip op bierblik recept
Kip op bierblik recept

Kip op bierblik


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit recept kunt u alleen klaar maken in een barbecue die gesloten kan worden.
Zorg dat de barbecue goed heet is.
Spoel de kip af.
Wrijf in met olie en strooi er zout, peper en de gesneden kruiden over.
Open het blikje bier en giet of drink er de helft uit.
Schuif de kip over het bierblik en zet deze met de poten naar beneden op het barbecuerooster.
Let erop dat het geheel goed stevig blijft staan.
Gaar de kip in ongeveer anderhalf uur tot de kerntemperatuur 90 graden C. is.
Dat kunt u meten met een kerntemperatuurmeter.
Verwijder het bierblik.
Let er daarbij op dat de inhoud zeer heet is.
Snijd de kip in stukken en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip op bierblik recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kip op bierblik heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Dit kan je ook in een heteluchtover doen, gaat zeker net zo goed.
    Jaccor gaf dit recept op 15 juli 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven