Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam goreng kalasan (gefrituurde licht gekruide kip) recept
Ajam goreng kalasan (gefrituurde licht gekruide kip) recept

Ajam goreng kalasan (gefrituurde licht gekruide kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Schil de laos en rasp deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Smeer de kip in met zout, knoflook en limoensap en laat het minstens een uur marineren.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een kruidenpasta.
Kook de kip in het kokoswater met de kruidenpasta, daun salam, gula djawa en de ketjap en kook tot al het water is verdampt.
Dep de kip droog en laat het afkoelen.
Verhit olie om te frituren en frituur de kip mooi bruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam goreng kalasan (gefrituurde licht gekruide kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven