Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippetjesragout recept
Kippetjesragout recept

Kippetjesragout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de buitenste schil van de ui, de rest laten zitten voor de kleur en halveren. Peen in plakjes snijden. In een pan 1 liter water met ui, peen, peperkorrels, foelie, laurier en 1 eetlepel zout aan de kook brengen. Kipfilet er heel bij in leggen samen met het kruidenbuiltje. Doe het vuur uit en de deksel op de pan en de bouillon een uur laten afkoelen. Na 30 minuten de kip omdraaien. Na een uur de kip in kleine reepjes trekken. De bouillon zeven. De peterselie fijn knippen. In een hapjespan boter smelten en de bloem in een keer toevoegen. 2.5 minuten op laag vuur laten garen, zonder te kleuren. Scheut voor scheut 500 milliliter afgekoelde bouillon toevoegen en stevig doorroeren tot een gladde saus. Dan de slagroom er doorheen roeren. Kipreepjes, champignons en merendeel van de peterselie er doorheen roeren. Indien nodig verdunnen met de bouillon. Op smaak brengen met peper en citroensap. Voor het serveren nog een beetje peterselie er overheen doen.

Serveersuggesties

Serveren met ragoutbakjes of rijst.

Allergenen Informatie

Voor dit kippetjesragout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven