Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gratin met kabeljauw


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snij het knoflookteentje in twee, en wrijf hier een liefst glazen ovenschaal mee in. Vet de schaal nu goed in met liefst roomboter. Was de aardappelen (schillen hoeft niet) en snij ze in dunne plakjes. Bedek er de bodem van de ovenschaal mee en steek hier en daar een dobbelsteentje spek tussen. Bestrooi met veel peper en weinig zout. Giet de slagroom erover uit. In de oven op zo'n 160 graden. gedurende een half uur. Maak intussen de venkel(s) schoon en snij in niet al te kleine stukken. Na het halve uur de venkel over de aardappeltjes strooien. Mee de oven in gedurende een kwartier. Op het laatst de goed gezouten en gepeperde kabeljauw erover. Nog zo'n tien minuten in de oven nu op 200 graden. Kijk of het niet te hard gaat. Eerlijk delen en smullen met een glaasje wijn.

Serveersuggesties

PS. Voor hen die niet van venkel houden: het kan ook met paprika! Neem dan een of twee grote, liefst rode paprika's in stukken. Ook niet lekker? neem dan plakjes knolselderij! Uiteraard smaakt het iedere keer anders. Dit is een recept dat veel aan je eigen smaak overlaat: je moet ervoor zorgen dat zowel de aardappels als de vis gaar is. De venkel is een andere zaak; heb je hem liever knapperig, dan korter de oven in, maar de vis en aardappels moeten wel gaar zijn. ook de aardappelsoort doet veel: kruimige aardappelen nemen de slagroom beter op, maar zijn dan wel vetter.... Serveren dan met weinig vette sla, of wat ook heel goed kan perziken, al dan niet uit blik en al dan niet ook uit de oven..

Allergenen Informatie

Voor dit gratin met kabeljauw recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven