Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Appelboor

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie in de koekenpan en fruit de ui en knoflook.
  2. Schep de , tomaat, , kip en erdoor en roerbak 4 minuten.
  3. Leg het bladerdeeg in de springvorm.
  4. Zo dat de naden elkaar iets overlappen en de zijkanten hoog genoeg zijn.
  5. Prik hierin met een vork.
  6. Schep de vulling erop en strooi de erover.
  7. Leg een laag bladerdeeg over de vulling en zorg dat de randen mooi worden dichtgevouwen.
  8. Met wat of losgekopt gaat dit heel mooi.
  9. Maak in het midden een gaatje.
  10. Bijvoorbeeld met een appelboor, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
  11. Bestrijk de bovenkant met of het losgeklopte .
  12. Bak de pie iets onder het midden in de oven gedurende 40-45 minuten mooi goudbruin en gaar
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in plakken bladerdeeg en bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in plakken bladerdeeg en kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in plakken bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Kippen pie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijke pie, maar waar heb je de 1 liter water voor nodig?
Lydje 28 maart 2013
Lijkt het jou geen mooiere temeratuur voor de oven van 180 oC.
henny57 8 december 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
495 kcal
24%1980 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippen pie