Knolselderijtaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Maak de selderij schoon en snijd hem in blokjes.
  3. Kook de selderijblokjes in een pan met weinig water, en in 15 minuten gaar.
  4. Giet de selderij af en laat het uitlekken.
  5. Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in blokjes.
  6. Schenk kokend water over de paprikablokjes, laat ze schrikken met koud water en laat ze goed uitlekken.
  7. Vet een ovenschaal licht in met .
  8. Pureer de selderijblokjes.
  9. Roer de door de puree tot een gladde massa.
  10. Splits de .
  11. Voeg de , en eierdooiers door het selderijmengsel en meng het goed door elkaar.
  12. Breng het op smaak met .
  13. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
  14. Spatel het selderijmengsel luchtig door het eiwit.
  15. Vul de ovenschaal met het mengsel.
  16. Laat de taart in het midden van de oven 20 minuten rijzen en lichtbruin worden.
  17. Serveer de taart direct.
25
25
25

Variaties op Knolselderijtaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Knolselderijtaart
VariatieAantalGang
Knolselderijtaart met geraspte belegen kaas1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • roomkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
147 kcal
7%588 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Knolselderijtaart