Linzentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. in 3/4 liter water met kruidenbouillon gaar koken.
  2. Dan laten uitlekken in een zeef.
  3. Plakjes laten ontdooien.
  4. pellen en snipperen en samen met de wortel en 5 minuten zachtjes bakken.
  5. Dan erbij en nog 2 minuten bakken.
  6. Van het vuur af de (fijngesneden) erdoor en op smaak brengen met en .
  7. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
  8. Taartvorm invetten en met bekleden.
  9. op de bodem, dan linzenmengsel erin doen.
  10. Als je het niet direkt verder bereidt dan dit in de koelkast zetten tot gebruik.
  11. Mengsel maken van , en snufje en .
  12. Mengsel over de schenken en geraspte kaas erover doen.
  13. Ca 30 minuten in de oven op 200 graden C.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • kruidenbouillontablet en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruidenbouillontablet en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • kruidenbouillontablet, bladerdeeg, boter, oude kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Linzentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET

Leuk dat jullie het lekker vinden!
6 april 2013
Lijkt me heerlijk. Maar vrienden van me houden niet van (slag)room in gerechten. Wat kan daarvoor in de plaats gebruiken?
Bietje 20 februari 2013
Geweldig recept. Nu twee keer gemaakt... zowel koud als warm gegeten. Echt een toppertje. Dank je wel. Sortof, ik verwerk de wortel/uien na de linzen in de taart, daarna slagroom en kaas erover. Ech... Lees reactie
Joelle 10 december 2012
Yummie!! Helemaal top! Bedankt!
COoker 7 juli 2012
Beste Zipsoep, In het begin van het recept heb je het over een wortel-uien mengsel. Dat komt verder niet meer terug in de rest van het recept... Op welk punt wordt dat verwerkt?
sortof 26 februari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
228 kcal
11%912 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Linzentaart