Linzentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- 5 reviews
Keukenspullen
- Taartvorm
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- in 3/4 liter water met kruidenbouillon gaar koken.
- Dan laten uitlekken in een zeef.
- Plakjes laten ontdooien.
- pellen en snipperen en samen met de wortel en 5 minuten zachtjes bakken.
- Dan erbij en nog 2 minuten bakken.
- Van het vuur af de (fijngesneden) erdoor en op smaak brengen met en .
- Oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Taartvorm invetten en met bekleden.
- op de bodem, dan linzenmengsel erin doen.
- Als je het niet direkt verder bereidt dan dit in de koelkast zetten tot gebruik.
- Mengsel maken van , en snufje en .
- Mengsel over de schenken en geraspte kaas erover doen.
- Ca 30 minuten in de oven op 200 graden C.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
- kruidenbouillontablet en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruidenbouillontablet en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- kruidenbouillontablet, bladerdeeg, boter, oude kaas, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
- bladerdeeg en paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, slagroom, oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kruidenbouillontablet
- Geen overeenkomsten gevonden.
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (5)
Linzentaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.2 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 228 kcal | 11% | 912 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |