Maistaart met zoetzure saus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Bodem:
  2. zeven, koude boter in blokjes, toevoegen.
  3. Snel tot samenhangende bal kneden, drie keer uitrollen en vouwen.
  4. Een half uur in de koelkast, dan uitrollen en pizza- of boterkoekvorm bekleden, met een vork gaatjes prikken in de bodem.
  5. Vulling:
  6. los bakken en bakken.
  7. in droge pan roerbakken.
  8. Maïs laten uitlekken.
  9. in blokjes snijden en laten uitlekken, bewaren voor saus!
  10. Alles mengen en op de bodem leggen. 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven op stand 5 of elektrische oven ca. 200 graden C.
  11. Saus:
  12. Doe het ananassap in een steelpan, voeg toe de ketjap, , , en .
  13. Goed roeren.
  14. Meng in een apart bakje 2 eetlepels vocht met de maïzena.
  15. Verwarm de saus en bind met de maïzena.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketchup kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem, bloem, ketjap manis
  • ananas, ketjap manis, suiker, ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn en ketchup
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, suiker, azijn
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
909 kcal
45%1818 kcal
Vetten
48 g.
69%96 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%6 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%2 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
50 g.
19%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Maistaart met zoetzure saus