Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalfsgehaktballen met pijnboompitten recept
Kalfsgehaktballen met pijnboompitten recept

Kalfsgehaktballen met pijnboompitten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Hak de peterselie klein. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Maak het gehakt in een kom aan met ei, zout, Italiaanse kruiden, nootmuskaat, peper, sjalot en peterselie. Wrijf de beschuiten boven het gehakt fijn en meng het opnieuw. Kneed als laatste de pijnboompitten door het gehakt. Vorm hiervan 4 grote ballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de ballen rondom op een niet te hoog vuur aan. Giet de bouillon in de pan, draai de warmtebron laag en leg een deksel schuin op de pan. Laat de ballen circa 22.5 minuten zachtjes stoven.

Serveersuggesties

Dit recept kan ook heel goed voor meerdere personen in een brood-cakevorm in de oven worden gemaakt. Verdubbel in dat geval de ingrediŽnten (laat de bouillon en boter weg). Stel de oven in op ongeveer 180 graden en bak het gehaktbrood gaar in 55-60 minuten. Snij het gehaktbrood na het bakken in plakken. De plakken zijn koud ook lekker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalfsgehaktballen met pijnboompitten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven