Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Laatste update: 10 februari 2017 om 15:02

Pizzasoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


We beginnen met het deel van de soep wat gepureerd gaat worden met de staafmixer. Zet een grote soeppan of hapjespan van minimaal 2 liter op het vuur met een scheut olijfolie. Doe 1 van de uien, knoflook, rode en groene paprika erin in fruit 10 tot 15 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben en een beetje zacht geworden zijn. Voeg vervolgens de 2 blikken tomatenblokjes toe en 2 blikken water (even groot als de blikken van de tomatenblokjes) en breng aan de kook. Voeg 3 van de 4 bouillonblokjes, oregano en Italiaanse kruiden toe en laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen.

Zet ondertussen een wok of braadpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin het gehakt rul en kruid het met wat peper en zout. Zet er de staafmixer even op zodat je korreltjes gehakt krijgt. Voeg de tweede ui toe en bak 2 minuten, voeg de gele paprika toe en bak nog eens 4 minuten.

Pureer na 20 minuten de inhoud van de pan waar de tomatenblokjes aan toegevoegd zijn met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens de inhoud van de twee pannen samen en zet op een laag vuur. Voeg vervolgens de stukjes salami en plakjes champignons toe. Laat nog een minuutje of 5 op laag vuur staan zodat deze warm zijn maar de champignons nog een beetje stevig. Voeg eventueel nog water toe als je de soep te dik vind, maar hij hoort wel behoorlijk dik te zijn. Verwarm zo nodig nog even. Proef nu of de soep nog kruiden nodig heeft. Doordat de salami die er op het laatst bij gaat vrij zout is wacht ik er altijd tot het laatste moment mee. Voeg eventueel het vierde bouillonblokje en/of peper en zout toe.

Doe de soep in grote kommen en garneer met grana padano en basilicum of peterselie. Serveer met lekker vers (ciabatta)brood.

Serveersuggesties

Voor een vegetarische variant laat je het gehakt en de salami weg en vervang je de runderbouillonblokjes door groentebouillonblokjes. Experimenteer ook eens met andere ingrediŽnten net als bij een pizza en laat me weten wat jij lekker vind.

Allergenen Informatie

Voor dit pizzasoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven