Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Twentse Humkessoep recept
Twentse Humkessoep recept

Twentse Humkessoep


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Vlees in een grote pan in ruim water met zout aan de kook brengen en afschuimen. De in kleine stukjes gesneden snijbonen (de Humkes) toevoegen met wat peper en ca. 1 uur zachtjes laten koken met het deksel op de pan. Daarna de in ringen gesneden prei, de in kleine blokjes gesneden aardappels en de soepgroenten toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en weer een uur zachtjes laten koken. Daarna het vlees uit de pan halen, in stukjes snijden en weer toevoegen. Naar smaak de Maggiblokjes en nootmuskaat toevoegen Dit is een streekgerecht uit Twente en word veel gegeten

Serveersuggesties

Lekker met gebraden/gegrilde vleesribbetjes en stokbrood met roomboter. Vooral de heren vinden dit erg lekker.

Allergenen Informatie

Voor dit twentse humkessoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Twentse Humkessoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 13 recensies

  • Ik ga deze soep maken als streekgerecht op Oudejaarsavond! Ik ken het van huis uit, Twente! Hij is heerlijk.
    Paul gaf dit recept op 5 december 2014 5 uit 5 sterren
  • Even wil ik reageren op dit recept, misschien zijn er meer mogelijkheden voor deze humkessoep?? Maar ik heb het van mijn oma en moeder geleerd, wij beginnen met klapstuk, varkensvlees en een droge wor... Lees reactie
    Elly gaf dit recept op 23 juni 2014 5 uit 5 sterren
  • Ik heb 2,5 liter water gebruikt. Bij het opzetten van het vlees 1 eetlepel zout toegevoegd en later in het proces nog 3 Maggi runderbouillonblokjes. Dit is een prima verhouding! Na een uur koken heb ... Lees reactie
    Aniek gaf dit recept op 31 augustus 2013 5 uit 5 sterren
  • In plaats van witte boontjes doe ik er een blikje of potje lima bonen in, dat zijn dikke witte bonen, heerlijk! Annie
    Annie gaf dit recept op 16 juni 2013 4 uit 5 sterren
  • Ik ben nu de soep aan het koken ik heb het recept van mijn oudste broer gekregen en het is precies het zelfde recept als hierboven beschreven. Mijn vader maakte hem altijd voor ons en daar herinner ik... Lees reactie
    Teddy gaf dit recept op 12 april 2013 5 uit 5 sterren
  • Ik heb het ook gemaakt, jammer dat er niet bij staat hoeveel water, want hoe dun of dik is de echte humkessoep? Het was wel lekker!
    Joke gaf dit recept op 13 februari 2013 5 uit 5 sterren
  • Wij maken het hier ook. Maar dan ook met slabonen en gerookte spekblokjes.
    Annemarie gaf dit recept op 2 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Ik heb het gisteren voor het eerst gemaakt, uit een recepten boekje uit grootmoeders tijd en het smaakte heel erg lekker, beetje bieslook, selderij, speklappen, rundvlees,en varkenslapjes, witte bonen... Lees reactie
    Roos gaf dit recept op 22 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Hmke is een stukje of een klein deel van een Homp/Brok/Stuk geef mij een Homp of humke. Dat is de uitleg van de Huistuinder die vroeger na het oogsten de Tuin netjes voor de Winter klaar maakt dan w... Lees reactie
    Jeigien gaf dit recept op 17 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Je kunt het maken zoals je zelf wilt. Persoonlijk doe ik er ook gebakken gerookt spek in met een grove verse worst met dikke snij en slabonen en een klein potje witte bonen. Belangrijker is dat d... Lees reactie
    Bezoeker gaf dit recept op 30 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven