Asperge-filetschaaltjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Was de , schil ze en snijd de houtige uiteinden af.
  2. Snijd de in grote stukken.
  3. Kook ze ca. 10 minuten met het deksel op de pan in lichtgezouten water met 1 theelepel .
  4. Neem de uit het kookvocht (bewaar het kookvocht ).
  5. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood.
  6. Pluk de basilicum van de takjes en scheur de blaadjes kleiner.
  7. Pel en snipper de ui, was de tomaatjes en halveer ze.
  8. Dep de filets droog en snijd ze in flinke stukken.
  9. Bak ze 2-3 minuten aan elke kant in de hete olie.
  10. Breng de medaillons uit de pan en breng ze op smaak met en neem ze uit de pan.
  11. Verhit 1 eetlepel olie in het braadvet, fruit de ui, strooi er de eroverheen en fruit hem kort mee.
  12. Roer er 250 mililiter aspergevocht en de erdoorheen.
  13. Breng op smaak met en roer de basilicum erdoorheen.
  14. Verdeel de , de tomaten, het vlees en de saus over vier ovenvaste schaaltjes en bestrooi met het broodkruim.
  15. Verdeel 1 eetlepel er in vlokjes overheen.
  16. Bak de schaaltjes in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  17. in 12-15 minuten goudbruin.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
  • wit brood en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
233 kcal
11%932 kcal
Vetten
6 g.
8%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperge-filetschaaltjes