Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roemeense aardappelstoofpot recept
Roemeense aardappelstoofpot recept

Roemeense aardappelstoofpot


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Kook de aardappelblokjes 5 minuten. Snipper ondertussen de uien en snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees met de uien in een grote braadpan in ca. 2 eetlepels olie. Doorbakken tot het vlees een korstje heeft. Voeg vervolgens de afgegoten aardappelblokjes eraan toe en bestrooi met zout, peper, een eetlepel dille, 2 eetlepels thijm en zoveel uitgeperste knoflookteentjes als je lekker vindt. Vul aan met water tot het gerecht net onder water staat. Zet het gerecht 30 minuten in de oven op 200 graden celsius. Vervolgens haal je het eruit en roer je de gezeefde tomaten erdoor zodat alle ingredienten worden gemengd. Zet de pan nu nog 20 minuten terug in de oven.

Serveersuggesties

Heerlijk met een frisse salade. De Roemenen eten dit gerecht met vers, donker brood als bijgerecht. Tip: in plaats van runderlappen kun je ook magere varkenslappen of b.v. gehakt gebruiken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roemeense aardappelstoofpot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven