Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Savooiekool-ovenschotel recept
Savooiekool-ovenschotel recept

Savooiekool-ovenschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de sjalotjes fijn. Snijd de savooiekool in reepjes. Verhit 15 gram boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes al roerend glazig. Voeg de savooiekool toe en bak het al roerend 10 minuten mee. Voeg 1,5 deciliter heet water toe en breng het op smaak met zout. Stoof de savooiekool in 20 minuten bijna gaar. Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg de bloem al roerend toe. Laat het mengsel op laag vuur 5 minuten pruttelen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat het mengsel al roerend binden. Voeg de boursin toe en laat de kaas smelten in het mengsel. Schep het savooiekoolmengsel in een ingevette ovenschaal en schenk het kaasmengsel erover. Verwarm de oven voor op 200 graden C. en bak de schotel in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit savooiekool-ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven