Tomaten-ovenpasta met tonijn en spinazie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Magnetron
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta beetgaar.
    Snijd de in blokjes.
    Ontdooi de in de magnetron.
    Giet de pasta af en spoel koud.
    Snijd de in hele dunne plakjes.
    Verhit in een koeken- of braadpan en bak hierin kort de .
    Voeg de toe en voeg wat water toe totdat een sausje ontstaat. (De saus te dun?
  2. Voeg dan wat allesbinder toe om de saus te binden).
    Breng de saus op smaak met en .
  3. Voeg eventueel andere kruiden toe.
    Laat ondertussen de tonijn goed uitlekken.
    Verdeel de helft van de tomaten-wortelsaus in een ovenschaal.
    Verdeel hierover de helft van de gekookte pasta.
    Schep de rest van de tomaten-wortelsaus erover.
    Leg stukjes tonijn over het geheel.
    Roer de spinazie a la creme door en schep dit over de schotel.
    Schep de laatste pasta hieroverheen.
    Leg de plakjes mozzarella hieroverheen.
    Plaats de schotel in de oven, magnetron of combi-magnetron om de kaas te smelten en het geheel door te warmen, ongeveer:
    30 minuten in de oven op 175 graden celsius, 10 minuten in de magnetron op 650 watt of 25 minuten in de combi-magnetron op 270 watt + 160 graden celsius.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • spinazie a la creme kan sporen bevatten van gluten en Allergie in penne
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • tonijn is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1481 kcal
74%5924 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
27%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tomaten-ovenpasta met tonijn en spinazie