Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Surinaamse Prut recept
Surinaamse Prut recept

Surinaamse Prut


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eerst een marinade maken van bovengenoemde ingredienten. Dan de kipfilet in blokjes snijden van ongeveer 1 cm. Deze door de marinade roeren en laten intrekken (af en toe omroeren). Ongeveer 1 nacht laten staan. Bereiden: In een braadpan wat olie heet laten worden (wachten tot de damp eraf komt) en dan het vlees voorzichtig in de hete olie laten glijden en al roerend bruin laten worden. Ook de marinade erbij doen en het vlees gaar laten sudderen. Dit duurt ongeveer 10 tot 20 minuten. Ondertussen water opzetten met een beetje zout. Als het water kookt de rijst verder bereiden zoals op de verpakking staat. Als het vlees gaar of bijna gaar is 2 blikken gepelde tomaten toevoegen bij het vlees en de tomaten roeren tot ze klein zijn. Nog 5 minuten laten sudderen. Vlak voor het opdienen, 3 eetlepels pindakaas door de saus roeren, tot het geheel smeu´g is. De droge rijst in een schaal doen en de saus apart bijgeven of de rijst en saus direkt door elkaar doen en zo opdienen. Hierbij smaakt oa. lekker: Kroepoek, atjar tjampoer, augurk, boontjes, sla, gebakken ei en gefruite uitjes. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit surinaamse prut recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven