Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boerenkool in Frans/Nederlands huwelijk recept
Boerenkool in Frans/Nederlands huwelijk recept

Boerenkool in Frans/Nederlands huwelijk


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snij de boerenkool klein en kook de boerenkool in bouillon zet daarna apart in vergiet waarbij je kookvocht opvangt. Kook de aardappelen in het kookvocht en maak een luchtige puree door de aardappelen met een pureeknijper te pureren.
Zorg dat blik confit koud is. Open het ondersteboven. Schraap de donkere jus/gelei van het vet af en doe dit in een pannetje met het glas rode wijn en de kruiden. Laat dit heel zachtjes trekken met deksel er op. Haal de poten uit het vet en schraap dat er zo veel mogelijk af. Maak een braadpan goed heet en leg de stukken confit hier met de velzijde in en laat een minuut of vijf op tamelijk hoge temperatuur bakken. Verwijder dan de poten en houd deze warm. Kook aanbaksels in de braadpan los met het wijnmengsel plus de kruiden. Als alles is losgekookt de poten in deze saus terug plaatsen.
Kook de gepureerde aardappelen met wat melk en voeg er enkele lepels van het overgehouden eendenvet an toe. Meng nu zonder te hard te stampen of kloppen de groente doorheen. Serveer deze luchtige boerenkoolpuree met Franse touch met de poten en de saus.

Serveersuggesties

Ik kies altijd voor een wijn om te koken die ik er ook bij drink. Afhankelijk van de wijn kan deze bij verhitten een enkele keer iets bitter worden. Gebruik daarvoor een lepeltje honing om dit op te heffen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit boerenkool in frans/nederlands huwelijk recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Lees de column van Hilde Nieuw jaar, nieuwe kansen
    Alle oliebollen zijn achter de kiezen en de laatste restjes kerstkalkoen zijn eindelijk ook verdwenen. In de prullenbak welteverstaan, want wie had bedacht dat we wel een kilo vlees per persoon zouden eten? Het is januari, en al vriest het dat het kraakt, we moeten aan de bak: in no time staat de zomer voor de deur en zijn de goede voornemens vergeten.

    Lees verder Meer columns
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven