Ierse Runderstoof

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit de maïsolie en schroei het vlees dicht in een paar minuten.
    Strooi de er over en roer goed.
    Voeg de knoflook toe en de en fruit tot ze glazig zien.
    Dan gaat de rest er in.
    We brengen het aan de kook, zetten het vuur wat lager, doen het deksel er op en laten de inhoud 70 minuten sudderen.
    Ondertussen met nog een 30 minuten te gaan, smelten we de boter in een andere pan met dikke bodem en doen daarin de , prei en wortels.
  2. En onder veel roeren laten we dat een 30 minuten fruiten.
    Dan gaan de aardappels en wortels in de pan met het vlees en laten we de massa nog eens 4 (of langer) kwartier met open deksel door sudderen.
    Verwijder dan de laurierblaadjes.
    Laat de inhoud van de pan zonder deksel volledig afkoelen en zet dan met deksel gedurende minstens 1 etmaal in de koeling.
    Verwarm weer voor het opdienen, laat even goed doorkoken en bestrooi met peterselie.

    Opdienen op voorverwarmde diepe borden.
    Als bijgerechten:
  3. zure uitjes, zure augurken, gefrituurde uitjes, sambal.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en runderbouillon
  • runderbouillon en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon en wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon, roomboter, roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • roomboter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Ierse Runderstoof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Nog niet gemaakt maar wel voornemens het te gaan maken! Het lijkt me zo zalig. Ik kan zoiets gewoon niet weerstaan. Bedankt voort het recept en trust me...ik ga het zeer zeker maken! Ik ben er, zonder... Lees reactie
maria59 11 juni 2016
Nu voor de 2e keer gemaakt en wat was die weer heerlijk.
Han Geertsen 7 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
956 kcal
47%3824 kcal
Vetten
57 g.
81%228 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ierse Runderstoof