Tête de veau (kalfsvlees in tomatensaus)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Zet de kalfspoulet op in 1 liter water en breng aan de kook.
  2. Schuim regelmatig af met de schuimspaan totdat zich geen schuim meer vormt.
  3. Voeg dan de toe, het bouquet garni, de , de , de en de .
  4. Doe het bouquet garni in een katoenen zakje, zodat het straks gemakkelijk verwijderd kan worden.
  5. Laat de , de , de en de heel zodat ze straks ook gemakkelijk verwijderd kunnen worden.
  6. Breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan ca. 20 min.
  7. gaar sudderen.
  8. Smelt intussen wat in een pan en bak hierin de klein gesneden op een laag vuurtje.
  9. Doe en onder het gehakt en rol er kleine balletjes van.
  10. Voeg deze bij de en bak ze 10 min.
  11. mee.
  12. Neem het bouquet garni uit de bouillon en verwijder ook de , de , de en de halve .
  13. Neem de poulet uit de bouillon en houd hem apart.
  14. Zeef de bouillon.
  15. Neem een grote braadpan en maak hierin een roux van de en de .
  16. Voeg al roerende heel geleidelijk de bouillon bij de roux.
  17. Houd het vuur laag.
  18. Nadat alle bouillon is toegevoegd al roerend aan de kook brengen en 2 minuten laten doorkoken.
  19. Als de saus niet de gewenste dikte heeft kan nog wat gebonden worden met een papje van water met of wat bouillon worden toegevoegd.
  20. Voeg bij de saus de , de , enkele druppels en maak op smaak met , en eventueel wat citroensap.
  21. Doe vervolgens de , de gehaktballetjes en de poulet erbij.
  22. Voeg tot slot een flinke scheut of koffiemelk toe.
  23. Serveer met augurkjes, zilveruitjes en kwartjes hardgekookt ei en geef er broodjes of stokbrood bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en bloem
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • boter en koksroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Tête de veau (kalfsvlees in tomatensaus) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dit gerecht aten wij vroeger vaak bij een bijzondere gelegenheid, sinds ik getrouwd ben en niet meer in Limburg woon heb ik het volgens mij niet meer gegeten, daarom het recept maar eens gezocht via h... Lees reactie
Lucy 10 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
328 kcal
16%1640 kcal
Vetten
22 g.
32%110 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tête de veau (kalfsvlees in tomatensaus)